Parhaat kryptopörssit vuonna 2023

Olemme keränneet tähän listaan markkinoiden parhaat, suosituimmat ja luotettavimmat kauppapaikat. Osta ja myy kryptovaluuttaa – näistä palveluista se onnistuu!

Mihin seikkoihin tulee kiinnittää huomiota kryptovaluuttojen oston ja myynnin yhteydessä?

Yksiselitteistä ohjetta ei ole olemassa, koska jokainen sijoittaja on ainutlaatuinen. Suomenkielinen kryptosijoittaja arvostaa luotettavuutta ja suomen kielen taitoa, kun taas englanninkielinen päiväkauppias saattaa keskittyä enemmän likviditeettiin futuurimarkkinoilla.

Tällä sivulla Kryptotreidaus.fi esittelee vain luotettavia ja pitkään toimineita markkinaosapuolia. Sen jälkeen sijoittajan omat tarpeet määrittelevät, mikä pörssi on paras valinta.

Aloittelijalle kotimaiset toimijat ovat hyvä lähtökohta. Suomenkielinen käyttöliittymä ja asiakaspalvelu ovat erityisen tärkeitä alkuvaiheessa. Kryptovaluuttoihin liittyvä terminologia vaatii totuttelua, ja Bitcoin-sijoittaminen vaatii alussa eniten opastusta. Kun kokemus karttuu ja kiinnostus muihin kryptovaluuttoihin herää, globaalit pörssit voivat olla seuraava askel. Niistä löytyy laajempi valikoima ja alhaisemmat kulut. On kuitenkin hyvä varautua siihen, että 50 miljoonan asiakkaan pörssin asiakaspalvelu eroaa 50 tuhannen asiakkaan pörssin palvelusta.

Binance kryptovaluutta pörssi

Binance on kiinalaistaustainen maailmanlaajuinen kryptovaluuttapörssi, joka on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Sen kryptotarjonta on huippuluokkaa, lisäksi pörssistä löytyvät myös futuurit, staking, oma IEO-alusta ja paljon muuta!

Uusia toimintoja tulee Binancelle jatkuvasti lisää, eikä Binancen ominaisuuksiin pysty tällä hetkellä vastaamaan mikään muu pörssi.

Binancea käytetään pääasiassa krypto-krypto -pörssinä eli et voi suoraan ostaa satoja eri altcoineja euroilla tai dollareilla. Suurin osa kaupoista tehdään bitcoineilla.

Kesällä 2020 Binance lisäsi myös SEPA-pankkisiirrot valikoimiinsa, eli nykyisin voit siirtää Binance-tilille euroja suoraan omasta pankistasi.  Jos haluat tehdä pankkitalletuksen, tilisi on ensin varmennettava. Tämä KYC-prosessi on perustoimenpide kaikissa pörsseissä, joissa käsitellään pankkisiirtoja. Useat ovat sitä mieltä että Binance on markkinoiden paras pörssi.

Onko kryptovaluuttojen kaupankäyntiin välttämätöntä käyttää pörssiä?

Kryptopörssi tarjoaa alustan kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen. Kryptovaluutoilla voi käydä kauppaa esimerkiksi vaihtamalla Bitcoinia Litecoiniin tai hankkimalla kryptovaluuttoja perinteisillä valuutoilla, kuten Yhdysvaltain dollareilla. Jotta voit käydä kauppaa kryptovaluutoilla, sinun on käytettävä pörssiä. Ilman tiliä pörssipalvelussa et voi hyödyntää sähköisiä varoja ja valuuttoja ostaessasi tai myydessäsi niitä.

Pörssialustojen lajit ja niiden väliset erot: keskittyneet vs. hajautetut

Keskittyneet kryptovaluuttapörssit, jotka toimivat välittäjinä, välittävät kaupankäyntiä ostajien ja myyjien välillä kolmannen osapuolen roolissa. Koska näitä pörssejä hallinnoivat yritykset, ne ovat yleensä luotettavampia. Hajautetut kryptovaluuttapörssit, tunnettuina DEX-nimellä, mahdollistavat käyttäjille kaupankäynnin ja siirrot vertaisten kesken ilman välikäsiä.

Keskittyneiden ja hajautettujen pörssien hyödyt ja haitat

Kryptopörssit

Keskittyneet pörssit ovat usein helpommin lähestyttäviä ja luotettavia, mikä tekee niistä hyviä vaihtoehtoja aloittelijoille. Ne tarjoavat kaiken tarvittavan käyttäjäystävällisten sovellusten ja verkkosivustojen kautta, joiden avulla voit seurata tilisi saldoa ja tapahtumia. Vaikka keskittyneet pörssit ovatkin turvallisempia, niihin liittyy myös joitain haittoja.

Keskittyneiden pörssien haittapuolia ovat muun muassa hakkerointiriskit ja transaktiokulut. Vaikka keskittyneet pörssit ovat yritysten hallinnoimia, se ei poista riskejä. Tiliisi saattaa kohdistua vaaraa, jos omistat suuria määriä Bitcoineja. Myös transaktiokulut voivat olla korkeita, koska ne tarjoavat mukavuutta ja palveluita.

Hajatetut kryptopörssit

Hajautetuilla pörsseillä on omat etunsa ja haittansa. Ne pyrkivät minimoimaan hakkerointiriskin ja estämään markkinamanipulaation. Hajautetut pörssit eivät vaadi välikättä, mikä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse luovuttaa varoja kolmansille osapuolille, joihin kohdistuu hakkerointiriski. Lisäksi ne suojaavat käyttäjiä väärennetyltä kaupankäynniltä. Hajautetuilla pörsseillä on kuitenkin myös omat haittansa.

Hajautettujen pörssien haittapuolia ovat muun muassa fiat-valuuttojen käyttämisen monimutkaisuus ja rajoitukset. Niiden käyttö edellyttää enemmän vastuuta, sillä sinun on itse hallittava varojasi ja tilejäsi. Hajautetuissa pörsseissä ei voi käydä kauppaa fiat-valuutoilla kryptovaluuttoja vastaan, mikä tekee niistä vähemmän käytännöllisiä niille, jotka eivät vielä omista kryptovaluuttoja. Jos olet aloitteleva kaupankävijä, hajautetut pörssit eivät välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle.