arbitrum Arbitrum (ARB)

€0.951
3.45% (24H)
Katso

Arbitrum hinta on €0.951 ja sen markkina-arvo on €1,209,661,757.61. Sen kurssi on 3.45% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Arbitrum (ARB)?

Arbitrum on Ethereum-kerroksen kaksi (L2) skaalausratkaisu. Se käyttää optimistisia rullauksia tavoitteenaan parantaa nopeutta, skaalautuvuutta ja kustannustehokkuutta Ethereumin alustalla. Arbitrum hyötyy Ethereumin turvallisuudesta ja yhteensopivuudesta. Muita etuja ovat suurempi läpäisykyky ja pienemmät maksut verrattuna Ethereumiin. Tämä on mahdollista, koska suurin osa laskentakapasiteetista ja tallennustilasta siirretään pois ketjusta.

Arbitrumin natiivi token on nimeltään ARB, ja sitä käytetään hallinnointiin. Offchain Labs, kehittäjät Arbitrumin takana, ilmoitti siirtymisestä hajautetun autonominen organisaatio (DAO) -rakenteeseen - Arbitrum DAO. ARB-tokenin haltijat voivat äänestää ehdotuksista, jotka vaikuttavat ominaisuuksiin, protokollapäivityksiin, varojen allokointiin ja turvallisuusneuvoston valintaan.

Arbitrumilla on kunnianhimoinen tiekartta vuodelle 2023, johon kuuluu: Oma kerroksen kolme -ratkaisu nimeltä Orbit; Mahdollistaa kehittäjien ohjelmien käyttöönoton suosituilla ohjelmointikielillä, kuten Rust, C++ ja muut Stylusin avulla; Laajentaa validointijoukkoa sisältämään enemmän itsenäisiä institutionaalisia validoijia; Siirtää protokollansa kerrokseen kaksi Arbitrum Onen kanssa.

16. maaliskuuta 2023 Arbitrum ilmoitti odotetusta ARB-tokenien ilmaisjaosta. Tokenit jaetaan ilmaiseksi varhaisille käyttäjille ja DAOille, jotka rakentavat Arbitrumia, ja 12,75 % koko tarjonnasta jaetaan. Vastaanottajat palkittiin pistepohjaisella järjestelmällä heidän vuorovaikutuksensa mukaan Arbitrumin verkossa ennen katkaisupäivää 1. maaliskuuta 2023. Tokenien luontitapahtuma on 23. maaliskuuta 2023.

Ketkä ovat Arbitrumin perustajat?

Arbitrumia kehittää Offchain Labs, newyorkilainen kehitysyhtiö. Sen perustajat ovat Ed Felten, Steven Goldfeder ja Harry Kalodner, entisiä Princetonin yliopiston tutkijoita, joilla on vuosien kokemus tietojenkäsittelytieteestä, salauksesta ja lohkoketjuista.

Ed Felten on tietojenkäsittelytieteen professori Princetonissa ja toimi presidentti Obaman varajohtajana CTO:ssa. Hän on Offchain Labsin perustaja ja pääasiantuntija.

Steven Goldfeder on tietojenkäsittelytieteilijä ja yrittäjä, joka on suorittanut tohtorin tutkinnon Princetonista. Hän on myös Offchain Labsin perustaja ja toimitusjohtaja.

Harry Kalodner on tietojenkäsittelytieteilijä ja tohtorikoulutettava Princetonissa. Hän on myös Offchain Labsin perustaja ja teknologiajohtaja.

 

Mikä tekee Arbitrumista ainutlaatuisen?

Arbitrum erottuu muista Ethereum-skaalausratkaisuista käyttämällä optimistisia rullauksia. Se väittää tarjoavansa useita etuja muihin optimistisiin rullausratkaisuihin verrattuna, kuten:

  • Yhteensopivuus: Arbitrum tukee muuttumattomia EVM-sopimuksia ja siirtoja, mikä tarkoittaa, että mikä tahansa olemassa oleva Ethereum DApp voi toimia Arbitrumissa ilman koodimuutoksia.
  • Skaalautuvuus: Arbitrum pystyy käsittelemään tuhansia transaktioita sekunnissa alhaisin maksuin ja nopealla lopullisuudella säilyttäen samalla Ethereumin turvallisuustakuut.
  • Joustavuus: Arbitrum mahdollistaa ohjelmien käyttöönoton suosituilla ohjelmointikielillä, kuten Rust, C++ ja muut, käyttäen Stylusia, sen tulevaa EVM+ -ekvivalenssiominaisuutta.
  • Hajauttaminen: Arbitrum ei ole riippuvainen keskitetystä operaattorista tai sekvensseristä transaktioiden järjestämiseksi. Sen sijaan se käyttää hajautettua validoijien verkkoa, jotka sitovat ARB-tokeneita ja ansaitsevat maksuja verkoston turvaamisesta.

Arbitrumilla on myös elävä ekosysteemi DAppseja, lompakoita, työkaluja ja kumppaneita, jotka tekevät siitä yhden johtavista Ethereum-skaalausratkaisuista.

Kuinka Arbitrum on turvattu?

Arbitrum saa turvallisuutensa Ethereum-verkosta, joka tarjoaa konsensuksen ja lopullisuuden Arbitrumin siirroille. Toisin sanoen, Ethereum takaa rullausten off-chain laskennan ja laskennan taustalla olevan datan saatavuuden oikeellisuuden.

Optimististen rullauksien käyttö tarkoittaa, että Arbitrum suorittaa siirrot rullauksen ulkopuolella Ethereumissa ja niputtaa useita siirtoja erään ennen kuin se lähetetään pääverkkoon. Kuten termi "optimistinen" viittaa, off-chain siirrot oletetaan oikeiksi, eikä niiden oikeellisuuden todisteita toimiteta. Jos kiistaa ilmenee, on ajanjakso rullan lähettämisen jälkeen, jolloin kuka tahansa voi haastaa siirron toimittamalla petostodisteen.

Mistä voit ostaa Arbitrum (ARB) -tokeneita?

Keskitetyt pörssit, kuten Binance, Bybit, BitMEX, Poloniex, OKX, KuCoin ja monet muut ovat ilmoittaneet listaavansa ARB-tokeneita.


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)