avalanche-2 Avalanche (AVAX)

€20.575
6.63% (24H)
Katso

Avalanche hinta on €20.575 ja sen markkina-arvo on €7,510,645,339.76. Sen kurssi on 6.63% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Avalanche (AVAX)?

Avalanche on ensimmäisen kerroksen lohkoketju, joka toimii alustana hajautetuille sovelluksille ja räätälöidyille lohkoketjuverkoille. Se on yksi Ethereumin kilpailijoista, jonka tavoitteena on syrjäyttää Ethereum suosituimpana lohkoketjuna älykkäille sopimuksille. Tavoitteena on tehdä tämä tarjoamalla suurempi transaktiokapasiteetti, jopa 6 500 transaktiota sekunnissa, tinkimättä skaalautuvuudesta.

Tämän mahdollistaa Avalanchen ainutlaatuinen arkkitehtuuri. Avalanche-verkko koostuu kolmesta yksittäisestä lohkoketjusta: X-Chain, C-Chain ja P-Chain. Jokaisella ketjulla on oma erityinen tarkoituksensa, mikä eroaa radikaalisti Bitcoinin ja Ethereumin lähestymistavasta, jossa kaikki solmut vahvistavat kaikki transaktiot. Avalanche-lohkoketjut käyttävät erilaisia ​​konsensusmekanismeja käyttötarkoitustensa mukaan.

Pääverkkonsa lanseerauksen jälkeen vuonna 2020 Avalanche on kehittänyt omaa DApp- ja DeFi-ekosysteemiään. Eri Ethereum-pohjaiset projektit, kuten SushiSwap ja TrueUSD, ovat integroituneet Avalancheen. Lisäksi alusta työskentelee jatkuvasti parantaakseen yhteentoimivuutta oman ekosysteeminsä ja Ethereumin välillä, kuten kehittämällä siltoja.

Avalanchen sisäänrakennetut lohkoketjut ja aliverkot

Avalanchessa on kolme ensisijaista sisäänrakennettua lohkoketjua.

  • Vaihtoketju (X-Chain) Käytetään varojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen Avalanche-verkossa, mikä on X-Chainin ainoa toiminto. Lisäksi transaktiomaksut on kiinteät, 0,001 AVAX, ja X-Chain tarjoaa nopeusetuja C-Chainiin verrattuna. X-Chain käyttää suunnattua asyklisiä graafeja (DAG) -teknologiaa.
  • Alustaketju (P-Chain) Käytetään AVAX:n panostamiseen ja validointitoimintojen helpottamiseen. Käyttäjät voivat ryhtyä validoijiksi tai siirtää sen toiselle kerätäkseen AVAX-palkkionsa P-Chainissa.
  • Sopimusketju (C-Chain) Avalanchen ketju hajautettua rahoitusta varten, sillä se on älykkäiden sopimusten ja DeFi-sovellusten käyttämä ketju. Useimmat Avalanche DAppit sijaitsevat täällä ja ovat yhteensopivia MetaMaskin kanssa.

Nämä kolme verkkoa turvataan ja validoidaan erityisellä aliverkolla, joka on Primary Network. Kaikkien räätälöityjen aliverkkojen on validoitu Primary Networkissä panostamalla vähintään 2 000 AVAX:ää.

Avalanche-aliverkot eli aliverkostot ovat dynaamisia validoijien joukkoja, jotka työskentelevät yhdessä saavuttaakseen konsensuksen joukon lohkoketjujen tilasta. Jokaista lohkoketjua validoi yksi aliverkko, kun taas yksi aliverkko voi validoida useita lohkoketjuja. Validoijasolmut voivat olla useiden aliverkkojen jäseniä.

Jokaisella aliverkon validoijalla on kannustin noudattaa yksittäisen aliverkon turvallisuus- ja resurssivaatimuksia. Jokainen aliverkko voi mukauttaa näitä kannustimia, ja niihin voi sisältyä token-palkkioita, hallintoa jne.

Mikä tekee Avalanchesta ainutlaatuisen?

Avalanche pyrkii ratkaisemaan lohkoketjun trilemman, jonka mukaan lohkoketjut eivät voi saavuttaa riittävää hajautuksen astetta skaalautuessaan. Tästä seuraa korkeat kaasumaksut, kuten usein tapahtuu Ethereumin tapauksessa.

Ratkaisemaan tämän ongelman Avalanche suunnitteli kolme yhteensopivaa lohkoketjua.

  • Vaihtoketjua (X-Chain) käytetään luomaan ja vaihtamaan natiiveja AVAX-tokeneita ja muita varoja. Samanlainen kuin ERC-20-standardi Ethereumin kohdalla, nämä tokenit noudattavat joukkoa standardoituja sääntöjä. Se käyttää Avalanchen konsensusmekanismia.
  • Sopimusketju (C-Chain) isännöi älykkäitä sopimuksia ja hajautettuja sovelluksia. Siinä on oma Avalanche Virtual Machine, joka on samanlainen kuin Ethereum Virtual Machine, ja se mahdollistaa kehittäjille EVM-yhteensopivien DAppien haaroittamisen. Se käyttää Snowman-konsensusmekanismia.
  • Alustaketju (P-Chain) koordinoi verkon validoijia, seuraa aktiivisia aliverkkoja ja mahdollistaa uusien aliverkkojen luomisen. Aliverkot ovat validoijien joukkoja, eräänlaisia ​​validoijakartelleja. Jokainen aliverkko voi validoida useita lohkoketjuja, mutta lohkoketjua voi validoida vain yksi aliverkko. Se käyttää myös Snowman-konsensusmekanismia.

Mistä ostaa Bitcoinia (BTC)?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)