bitcoin Bitcoin (BTC)

€35,120.12
1.52% (24H)
Katso

Bitcoin hinta on €35,120.12 ja sen markkina-arvo on €686,938,663,554.62. Sen kurssi on 1.52% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Bitcoin (BTC)?

Bitcoin on hajautettu kryptovaluutta, joka alun perin kuvattiin vuoden 2008 valkoisessa kirjassa henkilön tai henkilöryhmän toimesta, joka käytti aliasta Satoshi Nakamoto. Bitcoin lanseerattiin pian sen jälkeen tammikuussa 2009.

Bitcoin on vertaisverkkoon perustuva digitaalinen valuutta, mikä tarkoittaa, että kaikki transaktiot tapahtuvat suoraan tasavertaisten, riippumattomien verkon osallistujien välillä ilman, että tarvitaan välikäsiä hyväksymään tai helpottamaan niitä. Nakamoton omien sanojen mukaan Bitcoin luotiin sallimaan "verkkomaksujen lähettäminen suoraan osapuolelta toiselle ilman, että ne kulkevat rahoituslaitoksen kautta. Jotkin samankaltaisen hajautetun elektronisen valuutan käsitteet edelsivät BTC:tä, mutta Bitcoinilla on erityisasema olemalla ensimmäinen todelliseen käyttöön tullut kryptovaluutta.

Ketkä ovat Bitcoinin perustajat?

Bitcoinin alkuperäisen keksijän tunnetaan nimimerkillä Satoshi Nakamoto. Vuoden 2021 tietojen mukaan henkilön tai organisaation, joka on aliaksen takana, todellinen henkilöllisyys on edelleen tuntematon.

Lokakuun 31. päivänä 2008 Nakamoto julkaisi Bitcoinin valkoisen kirjan, jossa kuvattiin yksityiskohtaisesti, miten vertaisverkkoon perustuva digitaalinen valuutta voitaisiin toteuttaa. He ehdottivat hajautetun tapahtumakirjan käyttöä, joka koostuu erissä (kutsutaan "lohkoiksi") ja joka on suojattu kryptografisilla algoritmeilla – koko järjestelmää kutsuttaisiin myöhemmin "lohkoketjuksi".

Mikä tekee Bitcoinista ainutlaatuisen?

Bitcoinin ainutlaatuisin etu johtuu siitä, että se oli ensimmäinen kryptovaluutta markkinoilla.

Se on onnistunut luomaan maailmanlaajuisen yhteisön ja synnyttämään täysin uuden teollisuuden, johon kuuluu miljoonia innokkaita ihmisiä, jotka luovat, sijoittavat, käyvät kauppaa ja käyttävät Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja jokapäiväisessä elämässään. Ensimmäisen kryptovaluutan ilmestyminen loi käsitteellisen ja teknologisen perustan, joka inspiroi myöhemmin tuhansien kilpailevien projektien kehittämistä.

 

Mistä ostaa Bitcoinia (BTC)?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)