dogecoin Dogecoin (DOGE)

€0.0772
2.40% (24H)
Katso

Dogecoin hinta on €0.0772 ja sen markkina-arvo on €10,955,230,603.07. Sen kurssi on 2.40% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin on kryptovaluutta, joka luotiin 6. joulukuuta 2013 suositun "Doge" internet-meemin pohjalta ja sen logossa on Shiba Inu -koira. Projektin koodipohja oli Litecoinin haarautuma, jossa suurin osa samoista ominaisuuksista, kuten hajautusalgoritmi, periytyi, ainoana erona brändäys ja suuri inflatorinen tarjonta.

Esitelty "vitsivaluuttana", Dogecoin kehitti nopeasti oman verkkoyhteisönsä ja saavutti 60 miljoonan dollarin markkina-arvon tammikuussa 2014. Muihin kryptovaluuttoihin verrattuna Dogecoinilla oli nopea alkuperäisen kolikon tuotantoaikataulu: 100 miljardia kolikkoa oli liikkeessä vuoden 2015 puoliväliin mennessä, ja sen jälkeen 5,256 miljardia kolikkoa vuosittain. 30. kesäkuuta 2015 mennessä 100 miljardis Dogecoin oli louhittu.

Dogecoinin loivat Billy Markus Portlandista, Oregonista ja Jackson Palmer Sydneystä, Australiasta. Molemmat halusivat luoda hauskemman kryptovaluutan, joka vetoaisi ydin-Bitcoin-yleisön ulkopuolelle. Dogecoinia käytetään pääasiassa kärkijärjestelmänä Redditissä ja Twitterissä, joissa käyttäjät antavat toisilleen tippejä hyvän sisällön luomisesta tai jakamisesta. Yhteisö on hyvin aktiivinen järjestämään varainkeruutapahtumia ansaitseville kohteille.

Dogecoinin kehittäjät eivät ole tehneet suuria muutoksia kolikkoon vuoden 2015 jälkeen. Tämä tarkoittaa, että Dogecoin saattaa jäädä jälkeen, ja siksi Shibat jättävät Dogecoinin liittyäkseen kehittyneempiin alustoihin, kuten Ethereumiin. Yksi Dogecoinin vahvuuksista on sen rento ja hauskaa rakastava yhteisö. Tämä on kuitenkin myös heikkous, koska muut valuutat ovat paljon ammattimaisempia.

Dogecoin vuonna 2022 ja 2023

Siirrytään nopeasti eteenpäin vuoteen 2022, Dogecoin on kasvanut huomattavasti ja saanut valtavirtahuomiota. Siitä on tullut meemi, jota käyttävät esimerkiksi Tesla-miljardööri Elon Musk ja se on synnyttänyt vielä enemmän meemikolikoita markkinoille.

Dogecoinin seuraajat ovat aina kyselleet, saavuttaako Dogecoin koskaan 1 dollarin arvon. On vaikea sanoa, mihin hinta liikkuu, mutta suuri volatiliteetti näyttää olevan pysyvä piirre, koska kryptovaluutan käyttötarkoitus on epäselvä sen ollessa meemikolikko.

Mistä ostaa Dogecoinia (DOGE)?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)