ethereum-classic Ethereum Classic (ETC)

€17.444
2.23% (24H)
Katso

Ethereum Classic hinta on €17.444 ja sen markkina-arvo on €2,495,936,873.58. Sen kurssi on 2.23% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Ethereum Classic (ETC)?

Ethereum Classic (ETC) on Ethereumista (ETH) heinäkuussa 2016 tehty kova haarukka. Sen pääasiallinen tarkoitus on toimia älykkäiden sopimusten verkostona, joka pystyy isännöimään ja tukemaan hajautettuja sovelluksia (DApps). Sen natiivitoken on ETC. Sen julkaisusta lähtien Ethereum Classic on pyrkinyt erottautumaan Ethereumin, ja kahden verkoston tekninen tiekartta eroaa yhä enemmän toisistaan ajan myötä.

Ethereum Classic perustettiin alun perin säilyttämään olemassa olevan Ethereum-lohkoketjun eheys suuren hakkerointitapahtuman jälkeen, joka johti 3,6 miljoonan ETH:n varkauteen.

Ketkä ovat Ethereum Classicin perustajat?

Ethereum Classic on itse asiassa Ethereumin perintöketju, ja sen todelliset luojat ovat siis alkuperäiset Ethereum-kehittäjät - Vitalik Buterin ja Gavin Wood. Kiistanalainen kova haarukka Ethereumin tapahtui heinäkuussa 2016, kun osallistujat olivat erimielisiä siitä, tulisiko lohkoketju palauttaa takaisin peruuttamaan suuren hakkeroinnin vaikutukset. Tämä vaikutti DAO:oon, hajautettuun autonoomiseen organisaatioon (DAO), joka oli kerännyt noin 150 miljoonaa dollaria alkuperäisen kolikon tarjouksessa (ICO) muutamaa kuukautta aiemmin.

Mikä tekee Ethereum Classicista ainutlaatuisen?

Ethereum Classicin päätavoite on säilyttää Ethereum-lohkoketju sellaisena kuin se alun perin oli, ilman keinotekoista DAO-hakkeroinnin vastatoimia. Sen vetovoima oli ensin niille, jotka olivat eri mieltä Ethereumin reaktiosta, mutta perintöverkko on sittemmin saanut laajemman kannattajakunnan, johon kuuluu suuria sijoittajia, kuten Barry Silbert, sijoitusyhtiö Grayscalen toimitusjohtaja.

Toisin kuin Ethereum, Ethereum Classicilla ei ole suunnitelmia siirtyä proof-of-stake (PoS) -louhintamenetelmään, kun taas useat kehittäjät jatkavat tulevien parannusten, kuten skaalausratkaisujen, työstämistä.

 

Miten Ethereum Classic eroaa Ethereuminista?

Ethereum Classic (ETC) ja Ethereum (ETH) ovat kaksi erillistä lohkoketjuverkkoa, joilla on yhteinen historia, mutta jotka ovat eronneet filosofiassaan ja kehityksessään.

Ethereum Classic on Ethereum-verkon alkuperäinen versio, joka lanseerattiin vuonna 2015. Se on hajautettu, avoimen lähdekoodin lohkoketjupalvelu, jonka avulla kehittäjät voivat luoda ja käyttöönottaa hajautettuja sovelluksia (dApps) ja älykkäitä sopimuksia. Ethereum Classic turvaa verkostonsa Proof-of-Work (PoW) -konsensusalgoritmilla.

Ethereum taas on alkuperäisen Ethereum-lohkoketjun haarukka, joka luotiin vuonna 2016. Se syntyi vastauksena hakkerointiin, joka aiheutti miljoonien dollarien arvoisen Etherin menetyksen. Ethereum-yhteisö toteutti kovan haarukan palauttaakseen hakkeroinnin ja palauttaakseen varastetut varat omistajilleen. Tämän seurauksena luotiin kaksi erillistä lohkoketjua, Ethereum (ETH) ja Ethereum Classic (ETC).

 

Huolia Ethereum Classicista

Ethereum on kasvattanut suosiotaan luotettavampana kahdesta verkosta, vaikka sekä Ethereum Classic että Ethereum tarjoavat älykkäitä sopimuksia ja kilpailevat samasta markkinasta.

Ethereum Classicin mahdolliset skaalautuvuusrajoitukset ovat yksi sen suurimmista huolista. Verkko pystyy tyypillisesti käsittelemään 15 siirtoa sekunnissa (TPS), mikä on huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Visa-maksuverkko, joka tukee yli 1 000 siirtoa sekunnissa. Vaikka Ethereum Classic on kokenut lukuisia ohjelmistoparannuksia, yksi sen suurimmista ongelmista tulevaisuudessa on sen maksujärjestelmien skaalautuvuus.

 

Mistä voit ostaa Ethereum Classicia (ETC)?

ETC on suuri markkina-arvoltaan kryptovaluutta ja sitä voi vapaasti käydä kauppaa suurella määrällä suuria pörssejä.

ETC:tä on saatavilla parina stablecoineja, muita kryptovaluuttoja ja fiat-valuuttoja vastaan, ja lisäksi olemassa on johdannaisia ja institutionaalisia sijoitusvälineitä. Pörssejä, jotka mahdollistavat Ethereum Classicin ostamisen, ovat muun muassa Binance, OKEx ja Huobi Global.


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)