ethereum Ethereum (ETH)

€1,923.58
3.42% (24H)
Katso

Ethereum hinta on €1,923.58 ja sen markkina-arvo on €231,442,854,930.34. Sen kurssi on 3.42% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Ethereum?

Ethereum on Proof-of-Stake -lohkoketju, joka mahdollistaa hajautettujen sovellusten (dApps) toiminnan älykkäiden sopimusten avulla ilman keskitetyn tahon valvontaa. Ensimmäisenä lohkoketjuna, joka tarjosi älykkäitä sopimuksia, sillä on suurin hajautettujen sovellusten ekosysteemi, joka ulottuu hajautetuista pörsseistä kryptovaluutan lainaamiseen ja lainaamiseen tarkoitettuihin alustoihin ja enemmän.

Ethereum on myös useiden Layer 2 -ratkaisujen koti, jotka tarjoavat käyttäjille halvemman ja nopeamman tavan käsitellä lohkoketjutapahtumia. Joitakin näistä ratkaisuista ovat Arbitrum, joka niputtaa useita tapahtumia yhteen Ethereum-tapahtumaan, ja Polygonin Proof-of-Stake -ketju, joka on sivuketju, joka toimii rinnakkain Ethereum-lohkoketjun kanssa.

Mikä tekee Ethereumista erityisen?

Ethereum mahdollistaa ERC-20-tokenien luomisen, joita voidaan käyttää sovellusten natiivitokeneina, jotka toimivat Ethereum-lohkoketjussa. Näitä tokeneita voidaan käyttää hallintoon niiden vastaavissa sovelluksissa, hyötytarkoituksiin, kuten kaupankäyntimaksujen maksamiseen, tai arvonsäilyttäjinä, kuten stablecoinien USDT:n ja USDC:n tapauksessa. Kuitenkin kaasumaksut tapahtumista maksetaan yhä ETH:llä, koska tapahtumat kirjataan edelleen Ethereum-lohkoketjuun.

Ethereumin historia

Ethereum-projekti sai alkunsa, kun Vitalik Buterin julkaisi sen valkoinen kirjan vuonna 2013. Keltaisen kirjan, joka sisältää enemmän teknisiä yksityiskohtia siitä, miten Ethereum toimisi, julkaisi myöhemmin Gavin Wood vuonna 2014. Varainhankintamyynti järjestettiin syyskuussa 2014, ja verkko otettiin käyttöön heinäkuussa 2015. Ethereum siirtyi Proof-of-Work -konsensuksesta Proof-of-Stake -konsensukseen 15. syyskuuta 2022 Merge-tapahtuman yhteydessä.

Mitä Ethereumille tapahtuu seuraavaksi?

Nyt kun Merge on ohi, Ethereum 2.0:n viimeinen vaihe on sirpaloituminen (sharding), jossa Ethereum-lohkoketjun tietokanta jaetaan 64 sirpaleketjuun. Sirpaloitumisen avulla jokaisen validointisolin tarvitsee varmistaa vain vastuullaan olevat sirpaleet sen sijaan, että varmistaisivisi koko verkon. Tämä myös alentaa kynnystä niille, jotka haluavat käyttää solmua. Tämän lisäksi se edistää hajauttamista, parantaa skaalautuvuutta ja toivottavasti vähentää kaasumaksuja Ethereum-verkossa.

Mihin Ether (ETH) voidaan käyttää?

Ether (ETH) on Ethereum-verkon natiivikolikko, jota käytetään tapahtumien maksamiseen. ETH toimii hyödyketokenina ja sitä käytetään kaasumaksujen maksamiseen Ethereum-lohkoketjussa tapahtumille, mitattuna gweissä. Ethereum-verkon osallistujat ansaitsevat ETH:tä palkkiona verkon turvaamisesta. ETH on myös kryptovaluutta, kuten bitcoin, ja sitä voidaan käydä kauppaa useilla keskitetyillä ja hajautetuilla pörsseillä tai jopa tallettaa vakuutena lainojen ottamiseksi.

Mistä ostaa Ethereumia (ETH)?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)