internet-computer Internet Computer (ICP)

€4.398
6.90% (24H)
Katso

Internet Computer hinta on €4.398 ja sen markkina-arvo on €1,970,052,949.63. Sen kurssi on 6.90% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Internet Computer ja ICP?

Internet Computer -lohkoketju sisältää radikaalin uudelleenajattelun lohkoketjusuunnittelusta, jota tukee innovaatiot kryptografiassa. Se tarjoaa ensimmäisen "Maailman Tietokone" -lohkoketjun, jota voidaan käyttää lähes minkä tahansa verkkopalvelun tai järjestelmän rakentamiseen, mukaan lukien vaativat sosiaalisen median palvelut, ilman perinteisen IT:n, kuten pilvilaskentapalvelujen, tarvetta. Tämän ansiosta se voi mahdollistaa täydellisen alusta loppuun saakka ulottuvan hajauttamisen.

ICP - Web3-mahdollistaja

Kuvittele luovasi ryhmäkeskustelun seuraavan loman järjestämiseksi ystävien kanssa, pelaavasi sosiaalista peliä tai vuorovaikutusta valokuvien ja videoiden kanssa, jotka ihastuksesi on ladannut – sosiaaliset verkostot ovat nykyään osa jokapäiväistä elämää. Ne kuitenkin aiheuttavat useita yksityisyyteen liittyviä ongelmia käyttäjille, jakavat arkaluonteisia tietoja yrityksille ja usein täyttävät käyttäjät mainoksilla. Kun rekisteröidyt, sinun on hyväksyttävä yleiset käyttöehdot, mutta et voi vaikuttaa siihen, miten tietojasi käytetään tai mitä ominaisuuksia palvelut tarjoavat.

Web3:lla on potentiaalia päivittää tämä vanha kaava perusteellisesti. Todellista Maailman Tietokonetta voidaan käyttää minkä tahansa rakentamiseen täysin hajautetulla tavalla, mukaan lukien vaativat palvelut, kuten sosiaaliset verkostot. Aikaisemmin lohkoketjuja voitiin käyttää web3-palvelujen rakentamiseen vain perinteisen IT:n, kuten pilvilaskentapalvelujen, kanssa, mutta Maailman Tietokone -lohkoketju tekee mahdolliseksi rakentaa palveluja, jotka toimivat täysin lohkoketjussa. Tämä mahdollistaa näiden palvelujen hallinnan siirtämisen yhteisö-DAO:ille (hajautetuille autonomisille organisaatioille). Nämä toimivat digitaalisina demokratioina kyberspace:ssa, jotka välittävät verkossa olevien yhteisöjen toiveita talousasioista sekä siitä, miten päivittää ja määrittää palvelut.

Maailman Tietokone -toiminnallisuus

Internet Computer -lohkoketjun tarkoituksena on lisätä Maailman Tietokone -toiminnallisuus julkiseen internettiin. Internet Computerilla kehittäjät voivat rakentaa hajautettuja verkkopalveluita ja -järjestelmiä täysin lohkoketjussa ilman keskitettyä perinteistä IT:tä.

Koska Internet Computer on lohkoketju, kehittäjät rakentavat verkkopalveluita ja -järjestelmiä käyttäen "älykkäitä sopimuksia". Älykkäiden sopimusten käyttö tässä sovelluksessa voi tarjota mullistavia etuja. Esimerkiksi, koska älykkäät sopimukset ovat väärentämättömiä, aivan kuten Bitcoinin tilikirja, järjestelmien ja palvelujen ei tarvitse suojautua palomuureilla hakkerien varalta – ratkaisten lisääntyvien hakkerointien aiheuttamat ongelmat yrityksille ja yhteiskunnalle. Toinen etu on, että web3-palvelut, jotka on rakennettu Internet Computerille, voivat käsitellä tokeneita ja luoda uusia taloudellisia raiteita. Esimerkiksi web3 voi yhdistää sosiaalisen median ja DeFi:n tuottaakseen SocialFi:n, kuten täysin tokenisoituneen sosiaalisen verkoston.

Miksi ICP-tokenilla on arvoa?

ICP-tokenilla on kolme pääkäyttötarkoitusta. Ensinnäkin, ICP tarjoaa lähdekoodin "sykleille", jotka kuluvat laskentatehon tarjoamiseen (näin ollen, kun ICP muunnetaan sykleiksi, se katoaa, luoden deflatorista painetta). Toiseksi, ICP:tä voidaan pantata luvanvarattomassa Network Nervous System DAO:ssa, joka hallinnoi Internet Computer -lohkoketjua, luoden äänestysneuroneita, jotka tuottavat äänestyspalkkioita. Kolmanneksi, ICP toimii arvonsäilyttäjänä, esimerkiksi mahdollistaen käyttäjien sijoittamisen web3-palveluiden järjestämiin hajauttamismyynteihin.

Kuinka Internet Computer toimii?

Internet, joka nykyään yhdistää lähes kaikki ja kaiken, toimii erityislaiteverkossa, jota kutsutaan reitittimiksi. Jotkut niistä, kuten WiFi-reitittimet, asennetaan koteihin, kun taas toiset, jotka yhdistävät maita, ovat erittäin erikoistuneita ja kalliita. Internet Computer -lohkoketju toimii erityislaiteverkossa, jota kutsutaan "solmukoneiksi" ja jotka on rakennettu erilaisten standardien mukaisesti.

Nykyään useimmat Proof-of-Stake -lohkoketjut isännöidään "validaattori"-solmujen kautta, jotka ovat ohjelmisto-instansseja ja usein luotu pilvilaskentapalveluissa. Internet Computeria ei voida isännöidä tällä tavalla. Se toimii täysin itsenäisessä solmukoneiden verkossa, jotka on asennettu riippumattomiin tietokeskuksiin riippumattomien "solmuntarjoajien" toimesta.

Kuka loi Internet Computerin?

Internet Computer -lohkoketjun kehitti DFINITY-säätiö, jonka pääkonttori sijaitsee Zürichissä, Sveitsissä. Se ylläpitää tutkimus- ja kehityskeskuksia Sveitsissä ja Kaliforniassa sekä etätiimejä ympäri maailmaa. Vuoden 2022 puoliväliin mennessä DFINITY työllisti lähes 300 ihmistä, pääasiassa tutkimus- ja kehitystehtävissä. Tiimiin kuuluu monia tunnettuja kryptografeja, tietojenkäsittelytieteen tutkijoita ja insinöörejä.

Mitkä ovat joitakin merkittäviä projekteja Internet Computer -ekosysteemissä?

DeFi

  • Seuraavan sukupolven hajautetut pörssit, kuten Sonic, InfinitySwap ja ICPSwap, jotka toimivat täysin on-chain, hyödyntävät Internet Computerin käänteistä kaasumallia ja 1 sekunnin transaktion lopullisuutta tarjotakseen käyttäjille nollarahoituskaasumaksut ja salamannopean nopeuden vaihtoihin, siirtoihin ja muihin.

NFT:t

  • Bored Ape Yacht Club -kokoelman pääartisti julkaisi uuden NFT-kokoelman Internet Computerissa Art Basel -tapahtumassa, "Uusi sarja on isännöity Internet Computerissa... mahdollistaen suuremmat tiedostokoot. Se on esimerkki siitä, miten taiteilijat ovat

Pelit

  • Cubetopia yhdistää Minecraftin ja World of Warcraftin. Luo oma saaresi ja jaa se maailman kanssa ainutlaatuisen URL-osoitteen kautta.

Sosiaalinen

  • OpenChatilla on 100 000 käyttäjää, ja sen hajautetun viestintäpalvelun kautta on lähetetty lähes miljoona viestiä.
  • Distrikt, hajautettu Facebook, ylitti 70 000 käyttäjätiliä ja 100 000 julkaisua – alle 100 dollarin kaasukustannuksilla.
  • Dmail on Web3-korvaaja sähköpostille ja mahdollistaa käyttäjille lohkoketjutuetun, salattujen viestien lähettämisen ja vastaanottamisen.

Metaverse

  • PokedStudios lanseerasi Bots NFT -kokoelman varhaisena tutkimusmatkana metaverseen Internet Computerissa, harvinaisimman Botin myynnin saavuttaessa 3 000 ICP (~ 172 140 dollaria).
  • IC Gallery on yhteensopiva 3D-metaverse, joka yhdistää GameFi:n ja DeFi:n, ja jossa käyttäjät voivat pelata, luoda ja käydä kauppaa kaikilla olemassa olevilla NFT:illään erilaisten immersiivisten 3D-kokemusten kautta.

Mistä ostaa Internet Computer (ICP)?

Internet Computeria voi ostaa useilta kryptovaluuttapörsseiltä, kuten:

Binance
Coinbase
Huobi Global
OKX


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)