chainlink Chainlink (LINK)

2.98% (24H)
Katso

Chainlink hinta on €13.542 ja sen markkina-arvo on €7,543,894,560.90. Sen kurssi on 2.98% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Chainlink (LINK)?

Perustettu vuonna 2017, Chainlink on lohkoketjujen abstraktiotaso, joka mahdollistaa universaalisti yhdistetyt älykkäät sopimukset. Hajautetun oraakkeliverkon kautta Chainlink sallii lohkoketjujen turvallisesti olla vuorovaikutuksessa ulkoisten tiedonlähteiden, tapahtumien ja maksutapojen kanssa. Tämä tarjoaa kriittistä off-chain tietoa, jota monimutkaiset älykkäät sopimukset tarvitsevat tullakseen digitaalisen sopimuksen hallitsevaksi muodoksi.

Chainlink-verkkoa ajaa suuri avoimen lähdekoodin yhteisö, johon kuuluu tiedontarjoajia, solmujen operaattoreita, älykkäiden sopimusten kehittäjiä, tutkijoita, tietoturva-auditoreita ja muita. Yhtiö keskittyy varmistamaan, että hajautettu osallistuminen on taattu kaikille solmujen operaattoreille ja käyttäjille, jotka haluavat osallistua verkkoon.

Ketkä ovat Chainlinkin perustajat?

Sergey Nazarov on Chainlink Labsin toimitusjohtaja ja perustaja. Hän valmistui liiketalouden kandidaatiksi New Yorkin yliopistosta, jossa hän keskittyi filosofiaan ja hallintoon. Hän aloitti ammattilaisuransa opetusapulaisena NYU Stern School of Businessissa. Vuonna 2009 Nazarov perusti yhdessä kumppanin kanssa ExistLocalin, aitoihin paikallisiin kokemuksiin keskittyvän vertaisverkkomarkkinapaikan.

Vuonna 2014 hän perusti myös CryptaMailin, täysin hajautetun lohkoketjupohjaisen sähköpostipalvelun. Vuonna 2014 Nazarov yhdisti voimansa Steve Ellisin kanssa ja perusti SmartContractin, alustan, joka herättää älykkäät sopimukset eloon yhdistämällä ne ulkoisiin tietolähteisiin ja laajalti hyväksyttyihin pankkimaksuihin. SmartContract oli yksi yrittäjäyrityksistä, joka johti Sergey Nazarovin Chainlinkin perustamiseen.

Mikä tekee Chainlinkistä ainutlaatuisen?

Chainlink on yksi ensimmäisistä verkoista, joka mahdollistaa off-chain-tietojen integroinnin älykkäisiin sopimuksiin. Monien luotettavien kumppaneiden ansiosta Chainlink on yksi alan suurista toimijoista tiedonkäsittelyssä. Off-chain-tietojen integroinnin ansiosta Chainlink on herättänyt useiden luotettavien tietojen tarjoajien huomion, mukaan lukien Brave New Coin, Alpha Vantage ja Huobi. Tietojen tarjoajat voivat myydä pääsyn tietoihin suoraan Chainlinkille ja näin rahastaa niiden hallussa olevaa tietoa.

Hajautettuna verkkona Chainlink mahdollistaa käyttäjien toimia solmuoperaattoreina ja ansaita tuloja ajamalla kriittistä data-infrastruktuuria, joka on tarpeen lohkoketjujen menestykselle. Chainlink käyttää laajaa joukkoa solmuoperaattoreita yhdessä käyttämään useita hajautettuja hintasyöttöoraakkeliverkostoja, jotka ovat käytössä ja turvaavat miljardeja arvosta johtaville DeFi-sovelluksille, kuten Synthetix, Aave, Compound ja muut.

Chainlink ja Google, Panostaminen (staking) vuonna 2022

Chainlink on kasvanut kryptovaluuttojen hintatietojen keräämisestä ja tarjoamisesta DeFi-protokollille, kuten Aave, paljon laajemmalle. Ekosysteemi käyttää tällä hetkellä yli 1 miljardia datakohtaa ja turvaa yli 75 miljardin dollarin arvon 1 000 projektin integraatioiden kautta 700 oraakkeliverkostossa. Päävirran organisaatiot kuten AccuWeather, FedEx, FlightStats ja Associated Press ovat solmineet kumppanuuksia Chainlinkin kanssa datan varmentamiseksi. Yksi Chainlinkin suurimmista saavutuksista on kuitenkin Eric Schmidtin, entisen Googlen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan, saaminen tekniseksi neuvonantajaksi oraakkeliverkkoprotokollaan. Schmidtin mukaan "Chainlink on salainen ainesosa älykkäiden sopimusplatformien potentiaalin avaamiseksi ja liike-elämän ja yhteiskunnan mullistamiseksi", ja hän on kiinnostunut auttamaan Chainlinkiä rakentamaan totuuteen perustuvan maailman. Schmidt liittyy muiden merkittävien Chainlinkin neuvonantajien joukkoon, joihin kuuluvat entinen LinkedInin toimitusjohtaja Jeff Weiner ja DocuSignin perustaja Tom Gonser.

Chainlinkin oraakkeliverkon turvaaminen panostamalla (staking)

Joulukuussa 2021 Chainlinkin oraakkeliverkko otti käyttöön LINK-tokenien panostamisen edistääkseen "kestävää kasvua ja turvallisuutta".

LINK-tokenien panostamisen avulla Chainlink aikoo tuoda uuden "kryptoekonomisen" turvakerroksen oraakkeliverkkoon. Tämä tehdään antamalla ekosysteemin osallistujille, mukaan lukien solmuoperaattorit ja yhteisön jäsenet, mahdollisuus lisätä Chainlinkin oraakkelipalveluiden turvallisuutta panostamalla niihin LINK-tokeneita.

Tämä toimii samalla tavalla kuin muut kryptovaluuttojen panostusalustat, joissa Proof-of-Stake (PoS) -verkon osallistujien on lukittava tietty määrä tokeneita verkoston turvallisuuden takaamiseksi.

 

Kuinka LINK-panostaminen (staking) toimii?

Tähän mennessä Chainlink on saanut kritiikkiä riippuvuudestaan ​​rajoitetusta määrästä luotettuja solmuja, vaikka se pyrkii olemaan mahdollisimman hajautettu. LINK-panostamisen tarkoitus on kuitenkin poistaa tämä huolenaihe.

LINK-panostaminen ottaa käyttöön palkkioita ja rangaistuksia Chainlinkin oraakkeliverkon oikean toiminnan kannustamiseksi. Se myös parantaa solmuoperaattorien kykyä saada tehtäviä ja ansaita palkkioita Chainlink-verkossa.

Tässä järjestelmässä osallistujat lukitsevat LINK-tokeninsa vakuudeksi. Tätä vakuutta voidaan verottaa tai "leikata" solmun antaessa virheellisiä tietoja. Rehellisiltä validaattoreilta verotetut LINK-tokenit jaetaan uudelleen tuloiksi rehellisille validaattoreille.

Mistä ostaa Chainlink (LINK)?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)