litecoin Litecoin (LTC)

€64.57
1.42% (24H)
Katso

Litecoin hinta on €64.57 ja sen markkina-arvo on €4,777,539,213.11. Sen kurssi on 1.42% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Litecoin (LTC)?

Litecoin on vertaisverkkoon perustuva kryptovaluutta, jonka loi Charlie Lee. Se perustuu Bitcoin-protokollaan, mutta eroaa käytetyn tiivistealgoritmin osalta. Litecoin käyttää muistia vaativaa Scrypt-nimistä proof of work -louhinta-algoritmia. Scrypt mahdollistaa kuluttajatason laitteiston, kuten GPU:n, käytön kolikoiden louhimiseen.

Miksi Litecoin?

Litecoin on kryptovaluutta, joka on kehittynyt Bitcoinista sen oman suosion myötä alalla. Tämä vaihtoehtoinen valuutta eli "altcoin" on syntynyt sijoittajille, jotka haluavat hajauttaa digitaalisen valuutan salkkuaan, Investopedian mukaan. Litecoin on yksi tunnetuimmista altcoineista, ja sen loi entinen Google-työntekijä ja Coinbasen insinöörijohtaja Charlie Lee. Litecoin oli ensimmäinen, joka muokkasi Bitcoinia, ja merkittävin ero on se, että Litecoin luo lohkon eli transaktion 2,5 minuutissa verrattuna Bitcoinin 10 minuuttiin.

"Vaikka tämä ei olekaan tärkeää kauppiaille, Bitcoinin verkkoa pyörittävät louhijat eivät voi siirtyä käyttämään Litecoinia. Tämä pitää suuremmat louhintakonglomeraatit poissa Litecoinista, koska ne eivät voi helposti optimoida voittojaan vaihtamalla toiseen kolikkoon, mikä edistää hajautetumpaa kokemusta. Litecoinilla on myös suuremmat lohkot ja enemmän kolikoita liikkeellä, mikä tekee siitä edullisemman ja nopeamman transaktioissa", Investopedia selittää.

Kuten yllä on selitetty, Litecoin voi suorittaa transaktioita huomattavasti nopeammin kuin Bitcoin, mutta sijoittajien on tiedettävä myös muita ominaisuuksia ennen kaupankäyntiä. Litecoin voi käsitellä suurempia transaktiomääriä nopeamman transaktiokykynsä ansiosta, ja jos Bitcoin yrittäisi suorittaa transaktioita altcoinin mittakaavassa, tarvittaisiin koodipäivitys. Litecoinin lohkot olisivat kuitenkin suurempia, mutta niissä olisi enemmän "orpoja lohkoja". Litecoinin nopeampi lohkoaika vähentää kaksinkertaisen kulutuksen hyökkäysten riskiä - tämä on teoreettista molempien verkkojen ollessa samanlaisia laskentateholtaan.

Litecoinin tekniset tiedot

Litecoinin transaktiovahvistusaika on keskimäärin noin 2,5 minuuttia (verrattuna Bitcoinin 10 minuuttiin). Litecoin-verkon on suunniteltu rajoittuvan 84 miljoonaan valuuttayksikköön.

Litecoin on innoittanut monia muita suosittuja vaihtoehtovaluuttoja (kuten Dogecoin) Scrypt-tiivisteen algoritmin ansiosta, jotta ASIC-louhijat eivät pääsisi louhimaan niitä kolikoita. Kuitenkin on sanottu, että tämän vuoden loppuun mennessä Scrypt ASIC tulee massamarkkinoille.

Litecoin vuonna 2023 ja sen jälkeen

Litecoin lanseerattiin vuonna 2011. Viimeisen 11 vuoden aikana markkinoilla käydyn kaupankäynnin aikana se on alisuorittanut hinnassa Bitcoinin suhteen, vaikka se onkin Bitcoinin kultaisen aseman hopea. Tämä johtuu todennäköisesti uudempien vaihtoehtoisten kryptovaluuttojen yleistymisestä, joilla on uusia käyttötarkoituksia, kuten älykkäät sopimukset, DeFi, GameFi, hallinto ja muut. Litecoinin arvo säilyy melko hyvin ja sen volatiliteetti on alhaisempi kuin kypsemmän kryptovaluutan, erityisesti verrattuna meemikolikoihin.

Markkinoiden seuraajat tarkkailevat, mikä Litecoinin hinta on vuonna 2025. Historiallisen suorituskyvyn perusteella Litecoin seuraa koko kryptovaluuttamarkkinaa. Kun Bitcoinin hinta ja koko kryptovaluuttamarkkinoiden markkina-arvo nousee, Litecoin seuraa yleensä sen mukana.


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)