uniswap Uniswap (UNI)

€5.509
1.51% (24H)
Katso

Uniswap hinta on €5.509 ja sen markkina-arvo on €4,153,446,075.48. Sen kurssi on 1.51% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on UNI?

UNI on Uniswapin hallintotoken. UNI esiteltiin 16. syyskuuta 2020 takautuvalla ilmaisjaolla käyttäjille, jotka ovat käyttäneet protokollaa joko vaihtamalla tokeneita tai tarjoamalla likviditeettiä. UNI-token mahdollistaa sen hallussapidon kautta osallistumisen protokollan hallintaan. Tärkeät päätökset, kuten varainkäytöstä tai tulevista päivityksistä, voidaan päättää hallintaäänestyksellä.

Mikä on Uniswap?

Uniswap on hajautettu vaihtopörssi (DEX), joka helpottaa käyttäjiä vaihtamaan ERC-20-tokenin toiseen ERC-20-tokeniin ilman keskitetyn välittäjän tarvetta. Hajautetulla vaihtopörssillä kauppiaiden ei tarvitse tallettaa tokeneitaan pörssiin eikä altistua keskitetyn pörssin turvallisuusriskeille.

 

Käyttäjillä tulee olla vain Ethereum-lompakko, kuten Metamask, ja he voivat heti alkaa vaihtaa tokeneita. Käyttäjät voivat sitten vaihtaa tokeneita suoraan ilman tilauskirjan tarvetta. Tämä toimii käyttäen automaattista markkinatakaajaa (AMM), jossa likviditeetin tarjoajat (LP) tallettavat tokenit älykkääseen sopimukseen, ja tämä likviditeetti tarjoaa sitten hintatarjouksen kauppiaille ilman, että tarvitaan ammattimaisia markkinatakaajia. Likviditeetin tarjoajille maksetaan 0,3 %:n kaupankäyntipalkkio likviditeetin tarjoamisesta protokollaan.

Milloin Uniswap perustettiin?

Protokolla perustettiin Hayden Adamsin toimesta vuonna 2018. Haydenia inspiroi pääasiassa teknologia, jonka Ethereum-yhteisomistaja, Vitalik Buterin, ensin kuvasi.

Mikä on automaattinen markkinatakaaja (AMM)?

Automaattinen markkinatakaaja käyttää hinnoittelualgoritmia varojen hinnoitteluun. Uniswap käyttää "x*y = k" -kaavaa varojensa hinnoitteluun. Kaavassa x edustaa yhden tokenin määrää likviditeettialtaassa, y on toisen varallisuuden määrä ja k on kiinteä vakio. Uniswapissa molempien varojen arvo pysyy jatkuvasti 50:50-suhteessa.

Uniswap teki AMM-mallista suositun, ja muut krypto-protokollat alkoivat hyödyntää AMM:ää sen innovatiivisten ja hajautettujen ominaisuuksien vuoksi. Kuitenkin yksi AMM-mallin suurimmista heikkouksista on tilapäinen tappio.

Tilapäinen tappio on mahdollisuuskustannus siitä, että kaksi krypto-omaisuutta on likviditeettialtaassa sen sijaan, että kaksi krypto-omaisuutta pidettäisiin erikseen altaan ulkopuolella. Tilapäinen tappio tapahtuu, kun yhden tokenin hinta nousee tai laskee suhteessa toiseen. Mitä suurempi muutos, sitä suurempi tilapäinen tappio on.*

Uniswap (UNI) ostaminen

UNI-tokeneita voi ostaa muutamista hajautetuista ja keskitetyistä pörsseistä. Aiemmin yksi tapa saada ilmaisia UNI-tokeneita oli likviditeetin louhinta, mutta kannustin päättyi 17. marraskuuta 2020. Tällä hetkellä ei ole tiedossa tapoja saada ilmaisia UNI-tokeneita, joten kaikki verkossa mainostetut ilmaisjaot ovat todennäköisesti huijauksia.


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)