usd-coin USDC (USDC)

€0.918
-0.02% (24H)
Katso

USDC hinta on €0.918 ja sen markkina-arvo on €22,576,222,633.44. Sen kurssi on -0.02% laskussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on USD Coin (USDC)?

USD Coin (tunnetaan lyhenteellä USDC) on stablecoin, joka on sidottu Yhdysvaltain dollariin 1:1 suhteessa. Jokainen tämän kryptovaluutan liikkeessä oleva yksikkö on tuettu 1 dollarilla, joka pidetään varantona sekä käteisenä että lyhytaikaisina Yhdysvaltain valtionvelkakirjoina. Centre-konsortio, joka on tämän omaisuuserän takana, sanoo, että USDC:n laskevat liikkeelle säännellyt finanssilaitokset.

Stablecoin lanseerattiin alun perin rajoitetusti syyskuussa 2018. Yksinkertaisesti sanottuna USD Coinin ajatus on "digitaalista rahaa digitaaliselle aikakaudelle" – ja stablecoin on suunniteltu maailmaan, jossa käteisettömät maksut yleistyvät.

USD Coinille on esitelty useita käyttötarkoituksia. Sen lisäksi, että se tarjoaa turvapaikan kryptovaluuttakauppiaille volatiliteetin aikoina, stablecoinin takana olevat tahot sanovat sen mahdollistavan yritysten digitaalisten varojen vastaanottamisen maksuina sekä mullistavan erilaisia sektoreita, kuten hajautettu rahoitus ja peliteollisuus.

Kaiken kaikkiaan tavoitteena on luoda ekosysteemi, jossa USDC hyväksytään mahdollisimman monissa lompakoissa, pörsseissä, palveluntarjoajissa ja dAppseissa.

Kuinka paljon varoja on USD Coin -varantoina?

TerraUSD:n romahduksen jälkeen stablecoinien liikkeellelaskijat ovat olleet tiukan tarkastelun kohteena niiden tokenien takaavien varantojen laadun suhteen. Läpinäkyvyyden parantamiseksi Circle Internet Financial LLC (Circle), joka laskee liikkeelle USDC-stablecoinin, julkaisi varantokertomuksensa 31. heinäkuuta 2022 asti.

Raportin mukaan yhtiön hallussa olevat kokonaisvarannot koostuvat 42,3 miljardin dollarin arvosta Yhdysvaltain valtionvelkakirjoja ja yhteensä 12,2 miljardin dollarin käteistalletuksista. Kuukausittaisen varantokertomuksen julkaisi johtava kansainvälinen tilintarkastusyhtiö Grant Thornton.

Tilintarkastusyhtiö julkaisi myöhemmin itsenäisen vakuutuksen, joka on päivätty 24. elokuuta 2022. Siinä sanotaan:

"Käsityksemme mukaan liitteenä olevan USDC-varantokertomuksen varantotiedot 31. heinäkuuta 2022 ovat reilusti esitettyjä, USDC-varantokertomuksessa esitettyjen kriteerien mukaisesti, kaikilta olennaisilta osin."

Mistä ostaa USDC?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)