stellar Stellar (XLM)

€0.1089
0.49% (24H)
Katso

Stellar hinta on €0.1089 ja sen markkina-arvo on €3,059,937,497.84. Sen kurssi on 0.49% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Stellar (XLM)?

Stellar (XLM) on vertaisverkko (P2P) ja hajautettu verkosto, jonka Stellar Development Foundation eli Stellar.org perusti vuonna 2014. Verkosto virallisesti käynnistettiin vuonna 2015 tarkoituksenaan yhdistää maailman finanssijärjestelmät ja varmistaa protokolla maksupalvelujen tarjoajille ja finanssilaitoksille. Alusta on suunniteltu siirtämään rahoitusvaroja nopeasti ja luotettavasti minimaalisin kustannuksin. Stellar yhdistää ihmisiä, pankkeja, maksujen käsittelijöitä ja antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda, lähettää ja käydä kauppaa useilla eri kryptovaluutoilla.

Verkoston perustana on sen oma digitaalinen valuutta – XLM eli Lumens. XLM toimii välivaluuttana operaatioissa ja sitä käytetään myös maksamaan siirtomaksuja. Toimintaperiaate on seuraava: protokolla muuntaa rahan muutamassa sekunnissa ensin XLM:ksi ja sitten pyydetyksi valuutaksi.

Stellarin maksuprotokolla perustuu hajautetun tilikirjan teknologiaan – avoimen lähdekoodin kehitykseen, yhteisön omistamaan ja jakamaan. Stellar-alustan krypto-omaisuus auttaa rajat ylittävissä transaktioissa, voittamalla korkeiden maksujen ja hitaiden menettelytapojen ongelmat. XLM keskittyy enemmän yksilöiden rahansiirtoihin kuin instituutioihin. Näin ollen Stellar tarjoaa pääsyn rahoitusjärjestelmiin, ja ihmiset voivat lähettää rahaa edullisesti ja nopeasti ympäri maailmaa.

Lisäksi Stellar toimii hajautettuna pörssinä ja markkinapaikkana, jossa on sisäänrakennettu tilauskirja, joka seuraa Stellar-omaisuuksien omistusta. Alustan käyttäjät voivat hallita osto- ja myyntitilauksia sekä valita ja asettaa haluamansa omaisuuden selvityksissä. XLM on sisäänrakennettu kolikko, joka auttaa vähentämään siirtokuluja.

Mikä tekee Stellarista ainutlaatuisen?

Maksut ovat monille ongelmallisia. Korkeat kustannukset rajat ylittävien maksujen yhteydessä eivät kuitenkaan rajoitu vain fiat-valuuttaan perustuviin maksuratkaisuihin, kuten PayPal - myös Bitcoinin ja Ethereumin lohkoketjuissa siirtomaksut ovat tunnetusti nousseet korkeiksi ruuhkien vuoksi.

Stellar on ainutlaatuinen, koska jokainen siirto maksaa vain 0,00001 XLM. Koska tämän kryptovaluutan yhden yksikön hinta on kirjoitushetkellä vain muutama sentti, se auttaa varmistamaan, että käyttäjät saavat pitää enemmän rahoistaan.

Harvat lohkoketjuhankkeet ovat onnistuneet solmimaan kumppanuuksia suurten teknologiayritysten ja fintech-yritysten kanssa. Muutama vuosi sitten Stellar ja IBM yhdistivät voimansa ja käynnistivät World Wire -projektin, jonka avulla suuret finanssilaitokset pystyivät lähettämään siirtoja Stellar-verkkoon ja tekemään transaktioita käyttäen sillä valuuttana esimerkiksi stablecoineja.

Stellar Lumens (XLM) löytää lisää käyttökohteita SDF-kumppanuuksien avulla

Stellar Development Foundation (SDF) on syventänyt kumppanuuttaan perinteisen maksujen käsittelijän, MoneyGramin kanssa ja vahvistanut uusia kumppanuuksia ympäri maailmaa. Heinäkuussa MoneyGram ja SDF ilmoittivat ensimmäisenlaatuisen maailmanlaajuisen "kryptovaluutasta käteiseksi" -palvelun lanseeraamisesta Stellar-verkossa.

Stellar-lohkoketjuun ja Stellarin mahdollistamiin digitaalisiin lompakoihin perustuva palvelu hyödyntää MoneyGramin vähittäiskauppiaiden verkostoa ja Circle's USD Coin (USDC) -valuuttaa. Palvelu tarjoaa FIAT-käyttäjille pääsyn kryptovaluuttojen maailmaan useilla avainrahoitusmarkkinoilla, kuten Kanadassa, Keniassa, Filippiineillä ja Yhdysvalloissa, ja lisää markkinoita on tulossa.

Palvelu on tulosta työstä, joka alkoi lokakuussa 2021, kun MoneyGram ja SDF solmivat ensimmäisen kumppanuussopimuksen. SDF:n mukaan palvelu on mullistava silta fyysisten ja digitaalisten valuuttojen välillä maailmanlaajuisesti.

Mistä ostaa Bitcoinia (BTC)?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Jotkin kryptovaluutat, varsinkin pienemmän markkina-arvon kryptovaluutat ovat saatavilla vain hajautetuista kryptopörsseistä, joten kannattaa tarkistaa mitkä hajautetut pörssit tukevat mitäkin lohkoketjuja. Voit tehdä sen täältä.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)