ripple XRP (XRP)

€0.559
1.18% (24H)
Katso

XRP hinta on €0.559 ja sen markkina-arvo on €30,125,988,678.08. Sen kurssi on 1.18% nousussa viimeisen 24h aikana. Lue lisää täältä.

Mikä on Ripple?

Ripple on yksityinen finanssiteknologiayritys, joka tarjoaa globaalin maksuratkaisun patentoidun maksuverkoston, Ripple-verkon (tunnetaan myös nimellä RippleNet) kautta. RippleNet on maksuverkosto, joka on rakennettu Riplen konsensuslokiin, XRP-lokiin (tunnetaan myös nimellä XRPL). Ripple rahoitti avoimen lähdekoodin XRP-lokin kehitystä.

Toisin kuin useimmat muut kryptovaluutat, jotka on suunnattu vertaisverkkotarpeisiin, Ripple luotiin yhdistämään pankkeja, maksupalveluntarjoajia ja digitaalisten varojen pörssejä, mahdollistamaan reaaliaikaiset selvitykset ja alhaisemmat transaktiokustannukset.

Mikä on XRP-loki?

XRP-loki (XRPL) on Ripple-yrityksen luoma avoimen lähdekoodin hajautettu loki. XRP-lokin natiivikryptovaluutta on XRP.

Verrattuna Bitcoiniin (BTC), joka käyttää hajautettua lohkoketjua, jonka transaktioita käsitellään ja turvataan työntodistuslouhinnalla, XRP-transaktioita käsittelee joukko luotettavia validointisolmuja XRP-lokissa.

Ripple-transaktiot kirjataan julkisesti sen avoimen lähdekoodin hajautetun konsensuslokiin, jolla on samankaltainen tietorakenne kuin lohkoketjulla, jossa seuraava datalohko sisältää edellisen lohkon tiivisteen. Sen konsensusmekanismi eroaa kuitenkin Bitcoinista tai Ethereumista. Se ei perustu työntodistukseen (Proof of Work, PoW), joten XRP:hen ei liity louhintaa.

XRP käyttää sen sijaan konsensusalgoritmia, joka tunnetaan nimellä Ripple Protocol Consensus Algorithm. XRPL:n eheys ylläpidetään luotettavien solmujen ryhmän avulla. Kaikkien transaktioiden on saatava ylivoimainen enemmistö näistä luotettavista solmuista, jotta ne saavuttaisivat konsensuksen ja sisältyisivät XRP-lokiin.

Mikä on XRP?

XRP on digitaalinen omaisuus eli kryptovaluutta, joka toimii Ripple-verkon eli RippleNetin natiivivaluuttana. Se on suunniteltu erityisesti pankkien ja muiden rahoituslaitosten välisen rahan siirron ja selvityksen helpottamiseen. XRP:n avulla pankit voivat suorittaa rahansiirtoja nopeasti ja edullisesti, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon perinteisille kansainvälisille pankkisiirroille.

XRP:n etuja ovat mm. sen nopeus, skaalautuvuus ja energiatehokkuus. XRP-transaktiot vahvistuvat keskimäärin noin 3-5 sekunnissa, ja sen transaktiokapasiteetti on jopa 1 500 transaktiota sekunnissa. Lisäksi, koska XRP ei käytä energiaintensiivistä louhintaprosessia, se on ympäristöystävällisempi kuin monet muut kryptovaluutat, kuten Bitcoin.

Miten XRP eroaa muista kryptovaluutoista?

XRP eroaa useista muista kryptovaluutoista sen konsensusmekanismin, tarkoituksen ja käyttötarkoitusten osalta:

  • Konsensusmekanismi: Kuten edellä mainittiin, XRP käyttää Ripple Protocol Consensus Algorithm -algoritmia eikä perustu Proof of Work (PoW) -mekanismiin, kuten Bitcoin tai Ethereum. Tämä tarkoittaa, että XRP on nopeampi ja energiatehokkaampi.
  • Tarkoitus: XRP on suunniteltu ensisijaisesti rahoituslaitosten välisen rahan siirron nopeuttamiseksi ja kustannusten alentamiseksi, toisin kuin monet muut kryptovaluutat, jotka keskittyvät yksityishenkilöiden väliseen kaupankäyntiin ja varainsiirtoon.
  • Käyttötarkoitukset: XRP:ää voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten maksujen lähettämiseen ja vastaanottamiseen, likviditeetin tarjoamiseen ja rahan vaihtamiseen eri valuuttojen välillä. Koska se on suunniteltu rahoituslaitosten käyttöön, XRP on saanut laajempaa hyväksyntää pankkien ja maksupalveluntarjoajien keskuudessa.

Mistä ostaa Rippleä (XRP)?

Suosituimmat keskitetyt kryptopörssit ovat Binance, Coinbase, KuCoin, Kraken sekä Gate.io. Näistä Binance sekä Coinbase yleensä listaa vain suurimman markkina-arvon (marketcap) kryptovaluuttoja kun taas esimerkiksi KuCoinista ja Gate.io listää pienemmän markkina-arvon kryptoja. Jos haluaa treidata vivulla tai ilman kannattaa tarkistaa ByBit. Jos taas haluat lähteä nopeasti liikkelle ja ostaa kryptoja helposti luottokortilla niin paras vaihtoehto on CEX.IO.

Muut resurssit


Ladataan dataa
-Odota, lataamme dataa
Päivämäärä Kurssi Volyymi Markkina-arvo
Loading facebook comment(s)