Kryptovaluutta kurssit2023-04-10T16:46:56+00:00

Kryptovaluutta kurssit

Tämä sivu tarjoaa sinulle reaaliaikaiset kryptovaluuttojen hinnat ja kurssit ympäri vuorokauden! Kryptovaluuttojen kurssit muodostuvat kysynnän ja tarjonnan perusteella, ja niitä mitataan erilaisten indeksien avulla, jotka kertovat niiden arvon suhteessa muihin valuuttoihin.

Kryptovaluuttojen kurssit toimivat mittarina, joka kuvastaa eri kryptovaluuttojen nykyistä hintaa sekä niiden viimeaikaista hintakehitystä. Kryptovaluuttojen kurssit tarjoavat yksinkertaisimman ja nopeimman tavan tarkastella, miten tietyn kryptovaluutan hinta on muuttunut koko sen historian aikana, ja auttavat arvioimaan, onko kyseisellä kryptovaluutalla vielä kasvumahdollisuuksia tulevaisuudessa. Tämä on erityisen ajankohtaista, sillä vuonna 2022 yhä useammalle kuluttajalle valkeni, että sijoittaminen ei ole ainoastaan harvojen ja valittujen toimintaa.

Koska kryptovaluuttojen kaupankäynti tapahtuu maailmanlaajuisesti eri pörsseissä, niiden hinnat voivat vaihdella jatkuvasti, ja ne päivittyvät 24/7. Tämä tekee niistä erittäin dynaamisia ja mielenkiintoisia sijoituskohteita.

Kurssi graaffi on visuaalinen esitys kryptovaluutan hinnan kehityksestä tietyllä ajanjaksolla. Markkina-arvo puolestaan kertoo kryptovaluutan kokonaisarvon kaikkien liikkeessä olevien yksiköiden summana. Yhden kryptovaluutan hinta on sen markkina-arvon ja liikkeessä olevien yksiköiden suhde. Vaihto volyymi taas kuvaa, kuinka paljon tiettyä kryptovaluuttaa on vaihdettu tietyssä ajassa.

Kryptovaluutta kurssit markkina-arvon perusteella (Reaaliaikaiset hinnat) – Huhtikuu 2023

# NimiKurssiMuutos 24H Muutos 7D Muutos 30D Muutos 1Y Markkina-arvoVolyymi24HKurssi kaavio(7D)

Mikä määrittää kryptovaluuttojen kurssit? Kuinka esimerkiksi yllä mainitun listauksen Ethereumin kurssi määritellään?

Ei ole olemassa yhtä ainoaa ”oikeaa” kurssia tietylle kryptovaluutalle. Sen sijaan on olemassa eri pörsseissä määritettyjä kursseja, joiden perusteella erilaiset yhteenvetosivustot muodostavat niiden kurssin. Myös yllä mainittu listaus hyödyntää tällaista algoritmiä. Se luo kryptovaluuttojen kurssit laskemalla painotetun keskiarvon kaikista pörsseistä, joissa kyseistä valuuttaa voi ostaa ja myydä.

Painotettu keskiarvo tarkoittaa, että suurimman kaupankäyntivolyymit omaavat pörssit saavat suurimman painoarvon. Kryptovaluuttojen kurssit voivat väliaikaisesti poiketa huomattavasti toisistaan eri kauppapaikoilla. Nämä erot kuitenkin tasoittuvat nopeasti bottien toiminnan ansiosta, kuten yllä on kuvattu. Tyypillisesti kryptovaluuttojen kurssit vaihtelevat eri kaupankäyntipareilla ja kauppapaikoilla alle prosentin verran toisistaan.

Huom: Aloittelijoiden yleinen virhe on keskittyä ainoastaan hintakursseihin. Jos kryptovaluutan hinta on 100 €, onko se kallis vai edullinen? Emme voi antaa vastausta tähän kysymykseen tarkastelematta markkina-arvoa (tunnetaan myös nimellä ”market cap”). Markkina-arvo on avainasemassa määriteltäessä, onko hinta kallis vai edullinen! Kryptovaluutta, jonka hinta on 10 €, voi lopulta olla arvokkaampi kuin toinen kryptovaluutta, jonka hinta on 1000 €.

Usein kysytyt kysymykset kryptovaluutoista

Onko tietty kryptovaluutta kallis vai halpa?2023-04-08T09:19:34+00:00

Kryptovaluuttakurssit lasketaan jakamalla kokonaismarkkina-arvo kryptovaluuttojen määrällä. Jotta voidaan selvittää, onko kryptovaluutta kalliimpi vai halvempi johonkin toiseen verrattuna, täytyy markkinakatto huomioida. Tätä havainnoivat tarkemmin alta löytyvät kaksi esimerkkiä.

Esimerkki 1:

Kryptovaluutalla on 50 miljardin markkinakatto ja tarjolla on 10 miljoonaa yksikköä. Kurssin hinnaksi muodostuu täten 5 000 (50 000 000 000/10 000 000 = 5 000).

Esimerkki 2:

Kryptovaluutalla on  25 miljardia markkinakatto ja tarjolla on 2,5 miljoonaa yksikköä. Kurssin hinnaksi muodostuu täten 10 000 (25 000 000 000/2 000 000 = 10 000).

Yllä olevat esimerkkimme osoittavat, että korkeammalla hinnalla varustettu kryptovaluutta voi olla halvempi ja päinvastoin. Ensimmäisen kryptovaluutan markkinakatto oli 50 miljardia ja sen hinta oli 5 000. Toinen maksoi tuplasti enemmän, 10 000, mutta sen markkina-arvo oli vain puolet, 25 miljardia. Toisin sanoen kryptovaluutan hinnasta ei voi päätellä, onko se kallis tai halpa. Sen kertoo markkina-arvo / markkinakatto, joka tekee sen! Tämä tarkoittaa, että tarjonnalla on merkittävä vaikutus kryptovaluuttavaihtokursseihin.

Älä tuijota sokeasti pelkkää hintaa! Se on virhe, johon monet aloittelijat sortuvat.

Mistä voin ostaa kryptovaluuttoja?2023-04-08T09:08:39+00:00

Kryptovaluuttoja voi ostaa useilta eri alustoilta, kuten kryptovaluuttapörsseistä, välittäjiltä tai muilta yksityisiltä myyjiltä. Suosittuja kryptovaluuttapörssejä ovat esimerkiksi Binance, Coinbase ja Kraken. Ennen kuin ostat kryptovaluuttoja, on tärkeää tehdä tutkimusta ja valita luotettava ja turvallinen alusta.

Kulut vaihtelevat eri kauppapaikkojen ja pörssien välillä. On tärkeää vertailla eri alustojen kuluja, kuten kaupankäyntikuluja, nostokuluja ja mahdollisia piilokuluja, ennen kuin teet päätöksen. Muista kuitenkin, että alhaiset kulut eivät ole ainoa tekijä, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Myös alustan turvallisuus, käyttökokemus ja asiakaspalvelu ovat tärkeitä seikkoja, jotka tulisi ottaa huomioon.

Miksi kryptovaluutoilla on arvoa?2023-04-08T09:07:58+00:00

Kryptovaluuttojen arvo perustuu kysynnän ja tarjonnan mekanismiin, samoin kuin niiden hyväksyttävyyteen maksuvälineenä. Niiden arvoa voi myös tukea niiden ainutlaatuiset teknologiset ominaisuudet, kuten hajautettu luonne ja turvallisuus.

Ovatko kryptovaluutat laillisia?2023-04-08T09:07:38+00:00

Kryptovaluuttojen laillisuus vaihtelee maittain. Joissakin maissa ne ovat täysin laillisia ja säänneltyjä, kun taas toisissa maissa niiden käyttö on rajoitettua tai jopa kiellettyä. On tärkeää tarkistaa kunkin maan lainsäädäntö ennen kryptovaluuttoihin sijoittamista.

Mikä on kryptovaluutta?2023-04-08T09:05:08+00:00

Kryptovaluutta edustaa hajautettua digitaalista rahaa, joka turvaa kaikki siirrot kryptografian eli salausmenetelmien avulla. Tämän tyyppisen valuutan vallankumouksellinen piirre on sen pohjautuminen lohkoketjuteknologiaan, mikä mahdollistaa täysin hajautetun rahayksikön internetissä. Tämä tarkoittaa, että pankkien, yritysten tai välikäsien tarpeellisuus eliminoidaan. Näin ollen voit välttää korkeat kustannukset, pitkät viiveet ja tarpeen luottaa kolmansiin osapuoliin varojen turvaamiseksi. Kryptovaluutan käyttö tekee rahansiirroista nopeampia, edullisempia ja helpompia.

Go to Top